MENÜ

Buemi szerint di Resta tehet az ütközésről

 

Silverstone-ban Jaime Alguersuari ismét szerzett egy pontot a Toro Rossónak, Sébastien Buemit viszont a Paul di Restával történt ütközés megakadályozta ebben.

A silverstone-i időmérő egyik nagy vesztese, a Toro Rosso a futamon sokkal jobb teljesítményre volt képes: mindkét versenyzője jó tempót diktált a futamon, Jaime Alguersuari pedig sorozatban harmadszor is pontszerző helyen, tizedikként ért célba.

Sébastien Buemi is jó úton haladt a pontszerzés felé, ám a 28. körben összeütközött az őt előzni próbáló Paul di Restával. A Force India első szárnya kivágta a Toro Rosso bal hátsó gumiját, Buemi pedig autóját a pálya szélére kormányozva feladta a futamot.

"Jó lenne újra megnézni a di Restával történt ütközést, hogy pontosan tudjam, mi történt" - nyiltokozta az esetről Buemi, aki úgy érzi, az incidens nélkül a legjobb tíz között végzett volna. "Az autóból úgy láttam, hogy én a száraz íven voltam, ő pedig a belső íven próbált megelőzni, ott viszont még vizes volt a pálya. Nem tudott olyan keményen fékezni, mint száraz aszfalton. Hozzáért a bal hátsó kerekemhez, és ez tönkretette a gumit" - magyarázta a svájci, aki jelenleg már csapattársa mögött egy ponttal lemaradva, a 14. helyen áll a bajnokságban.

Az esetet di Resta sem úszta meg gond nélkül: a hazai versenyén 6. helyről rajtoló skótnak új első szárnya volt szüksége, és végül csak a 15. helyen intették le.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bizonytalan a 2012-es versenyzőpáros a Toro Rossonál!

 

 

Franz Tost, a csapat vezetője úgy nyilatkozott, hogy még nincs eldöntve a pilótakérdés 2012-re.

Tost elmondta, hogy elégedettek Buemi és Alguersuari munkájával és annak is nagyon örülnek, hogy Daniel Ricciardo bemutatkozott a Forma-1-ben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Red Bull csapat nem változtat a jövő évi felálláson, csak az tűnik biztosnak, hogy Ricciardo idén nem versenyez a Toro Rosso színeiben, hiszen Tost úgy fogalmazott, hogy jelenleg két nagyon jó pilóta alkotja a csapatot. A 2012-es versenyzőkről év végén dönt a csapat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ricciardo visszafog térni a Toro Rossóhoz?

 

 

A Brit Nagydíj előtt a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko sikeres tárgyalásokat folytatott a Hispania Racing Team csapatvezetőjével, Colin Kollesszel, így az italgyártó növendéke, Daniel Ricciardo Silverstone-ban, a spanyol csapat színeiben debütált a Formula-1-ben. Noha az ausztrál pilóta nem tudta megverni csapattársát, Vitantonio Liuzzit, a Red Bull elégedett volt a munkájával, így továbbra is minden esélye megvan arra, hogy a jövőre a Toro Rosso állandó versenyzője legyen.

Az olasz csapat vezetője, Franz Tost a Speedweek című hetilapnak elmondta: "Senkitől sem lehet elvárni, hogy azonnal gyors legyen és konstans teljesítményt nyújtson, ezért az a legfontosabb, hogy Dani szorgalmas és remekül együtt tud dolgozni a mérnökökkel. Hasznos visszajelzéseket ad, és biztos, hogy vissza fog térni a Red Bull táborába."

A Toro Rosso technikai vezetője, Giorgio Ascanelli hozzátette: "Danielnél minden feltétel adott a sikerhez. Az egyetlen probléma, hogy talán túl kedves, így a mérnökök nem veszik majd túl komolyan a hasznos tanácsait."

 

 

 

 

 

Alguersuari fogadást nyert Markóval szembe!

 

 

 

Jaime Alguersuari a szokásosnál is jobban járt anyagilag a Brit Nagydíjon, mivel a Red Bull tanácsadójával, Helmut Markóval kötött fogadás megnyerésével dupla prémiumot kapott a pontja után. Pedig Alguersuari időmérője pocsékul alakult, a Toro Rosso elbaltázott gumitaktikája miatt már a Q1-ben kiesett. "A 18. helyről kellett rajtolnom, ezért nem tűnt ígéretesnek a verseny. Helmut szemébe néztem, és azt mondam neki, hogy nem kell aggódnia, ismét bejutok a pontszerzők közé" - idézte a spanyolt a motorsport-total.com. - "Helmut rám mosolygott, megfogta a kezem, és azt mondta: Jaime, ajánlok neked egy fogadást. Ha holnap (vasárnap) pontot szerzel, a dupláját fizetem a megszerzett egységekért járó prémiumnak. Ha nem szerzel pontot, veszel nekem egy ládányit a kedvenc spanyol boromból." Alguersuari zsinórban harmadszor lett pontszerző úgy, hogy kiesett a Q1-ben. "A plusz pénz révén olyan helyzetbe kerültem, hogy vehetek (Helmutnak) egy ládányi spanyol bort" - tréfálkozott a pilóta.

 

 

 

 

 

Menü

Hírek

  • Elkészült az oldal.
    2011-07-12 15:52:48

    Elkészült az oldal. Remélem elnyeri a tetszésetek :)

Szavazás

Ki az 1. számú pilóta a RedBullnál?
M.Webber
S.Vettel
Asztali nézet