MENÜ

Pénzbüntetést kapott a Sauber

A csapatra azért róttak ki bírságot, mert óvatlanul engedték ki az autójukat a bokszutcába.

A Brit Nagydíj sportfelügyelői a verseny után pénzbírsággal sújtották a a Saubert, amiért a bokszutcában nem biztonságos körülmények között indították útjára autójukat egy kerékcsere után.

Kamui Kobajasi a futam alatt még egy tíz másodperces stop&go büntetést is begyűjtött, amiért a 11. körben kis híján összeütközött Pastor Maldonado Williamsével a bokszban. Bár a visszajátszásból úgy tűnt, nem a nyalókás ember adott neki rosszkor jelet, hanem ő fulladt le majdnem gázadásnál, a csapatát 20 ezer euró befizetésére kötelezték.

A Forma-1 Sportszabályzatának 23.1 j) cikkelye szerint "a csapat felelőssége gondoskodni róla, hogy a bokszkiállások után csak akkor engedje ki az autóit, amikor az biztonságos."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Perez szeptemberben Ferrarit tesztel!

 

 

A Ferrari F1-es csapata 2009 óta működtet egy tehetségnevelő programot, melynek a Sauber jelenlegi versenyzője, Sergio Pérez is tagja. A mexikói pilóta szeptemberben a Ferrari csapatnál tesztelhet.

„Szeptemberben Mugellóban vagy Fioranóban is tesztelni fogunk. Érdekes teszt lesz, mert Jules Bianchi és Sergio Pérez ül majd az autókba, akik így megmérkőzhetnek egymással. Biztos, hogy mindketten nagyon motiváltak lesznek, hiszen ez egy remek lehetőség számukra.

Pérez idén jól szerepel a Forma-1-ben, eddig nyolc pontot szerzett a futamokon, amivel jelenleg ő legeredményesebb újonc. Bianchi a GP2-ben versenyez, és jelenleg a hetedik helyen áll összetettben.

 

Menü

Hírek

  • Elkészült az oldal.
    2011-07-12 15:52:48

    Elkészült az oldal. Remélem elnyeri a tetszésetek :)

Szavazás

Ki az 1. számú pilóta a RedBullnál?
M.Webber
S.Vettel
Asztali nézet